NATURA i PAISATGE

EMPORDÀ

COSTA BRAVA

Natura · Cultura · Gastronomia · Llocs d’interès · Festes i tradicions
Natura

NATURA i PAISATGE

Els espais protegits a Catalunya representen més del 20% del territori. Seguint l’enllaç obtindreu informació sobre els seus 19 parcs naturals. Els que més avall esmentem són els quatre que envolten L’Escala.

L’Empordà és un territori amb un gran patrimoni natural i paisatgístic. La natura s’hi manifesta de manera generosa i això es nota especialment a L’Escala, que està envoltada per tres dels quatre grans espais protegits d’aquesta comarca.
Per la banda sud i a llevant tenim la Reserva del Montgrí i Baix Ter. Aquest parc inclou no només el Massís que duu aquest nom, sinó també la seva corresponent faixa d’aigua costanera, des de les Illes Medes fins a Punta Montgó. Al nord-oest hi ha la reserva dels Aiguamolls de l’Empordà i al nord del golf, el parc marítimo-terrestre de Cap de Creus. Finalment, una mica més cap al nord i cap a l’oest, a tocar de la frontera amb França, hi ha el parc de l’Albera.

Aquesta riquesa dóna valor afegit a les activitats que es fan en el territori i ens permet gaudir-la de diverses maneres, com ara amb excursions a peu, en bicicleta, a cavall, amb barca o també en caiac i stand-up-paddle. O senzillament amb unes ulleres i un tub, que ens permetran explorar la riquesa natural que també es present sota l’aigua.
Els amants de l’observació dels ocells troben als aiguamolls l’entorn i les instal·lacions per practicar la seva passió de manera controlada i sense alterar el medi natural. La pesca recreativa sostenible és una altre de les activitats que es poden practicar, en aquest cas en els parcs naturals marins.